Low FODMAP sertifikaatti Tarhurin Pavulle

Tarhurin fermentoidulle härkäpapurouheelle on myönnetty ensimmäisenä härkäpaputuotteena maailmassa Monashin Yliopiston (Australia) Low FODMAP sertifikaatti 2021. Se on virallinen todistus siitä, että puhtaassa Suomen luonnossa viljeltävä härkäpapu on fermentoituna vaivaton vatsalle ja sopii siten hyvin myös herkkävatsaisille.

Terveellinen kasvisproteiini on tervetullut uutuus suomalaisten ruokavalioihin

Olemme ylpeitä arvostetun Monashin yliopiston myöntämästä Low FODMAP -sertifikaatistamme. Se osoittaa, että tuotekehityksemme on tehnyt laadukasta työtä kehittäessään ensiluokkaisesti vatsaystävällisen kasvisproteiinin, kertoo Tarhurin Pavun toimitusjohtaja Jukka Järvi.”

Low FODMAP

Tarkkaan Australiassa analysoitu, matala FODMAP härkäpapurouheemme on monipuolinen, vegaaninen ja proteiinipitoinen raaka-aine, josta on helppo ja nopea valmistaa maistuvaa, terveellistä ruokaa. Fermentoinnin ansiosta ruoan makukoostumus ja rakenne ovat miellyttävät.

FODMAP on lyhenne sanoista Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides and Polyols. Nämä tarkoittavat suolistossa fermentoituvia hiilihydraatteja: oligosakkaridit, disakkaridit, monosakkaridit ja polyolit, jotka imeytyvät huonosti suolistossa ja voivat aiheuttaa ikäviä ja epämiellyttäviä vatsavaivoja. 

Lisätietoja FODMAP-ruokavaliosta löytyy Monash Universityn kehittämästä Low FODMAP Diet™ App:sta. Sieltä löytyy nyt siis myös Tarhurin fermentoitu härkäpapurouhe.

Monashin yliopisto on Australian suurin yliopisto ja kuuluu kahdeksan tutkimusyliopiston ryhmään.