MITÄ ON FERMENTOINTI?

ei mitään uutta ja erikoista, vaan

fermentointi on elintarvikkeiden ikivanha, luonnollinen hapatus- ja käymismenetelmä, joka tunnetaan lähes kaikissa kulttuureissa.

Menetelmällä on myös suomalaisessa ruokaperinteessä vahva merkitys. Eri lähteiden mukaan jopa puolet suomalaisen pöydän ruuista oli tavalla tai toisella hapatettua ennen jääkaapin ja pakastimen yleistymisen aikoja. Nyt on fermentoinnin uusi aika ja jopa kukoistus juuri meneillään koko maailmassa. Uusi sukupolvi on löytänyt ja ymmärtänyt fermentoinnin hyvää tekevät ominaisuudet ja lähtenyt edelleen kehittämään niitä.

Tarhurin Pavulle maailman ensimmäinen härkäpapuraaka-aineelle myönnetty Low FODMAP -sertifikaatti.

Tarhurin Papu on kehittänyt vuosien ajan teollista fermentointia

Kehitystyön tuloksena suomalainen, Tarhurin Pavun fermentoitu härkäpapu on saanut ensimmäisenä paputuotteena maailmassa Monashin yliopiston Low FODMAP sertifikaatin. Monipuolinen tuotevalikoima on nyt sinunkin saatavilla keskusliikkeissä.

Tärkeimmät hyödyt tuntee vatsassaan

Erilaiset vatsaongelmat ovat lisääntyneet voimakkaasti. Ikävä kyllä tämäkin on maailmanlaajuinen ilmiö. Pitkälle prosessoitu ruoka ei tee hyvää suolistollemme.  Fermentoitu ruoka sen sijaan sopii myös useimmille herkkävatsaisillekin. Kaikkia muitakin ilahduttaa sen, että esimerkiksi fermentoitu härkäpapu ei aiheuta vatsan väänteitä, ilmavaivoja eikä mitään muitakaan kiusallisia vatsa- tai suolisto-oireita.

Herkullinen maku hurmaa

Toiseksi, fermentointi muuttaa ruoan rakennetta. Se tuo ruokaan miellyttävän koostumuksen ja suutuntuman. Puhumattakaan mausta. Maut imeytyvät ja marinoituvat hyvin fermentoituun tuotteeseen ja tuloksena on hyvää tekevää ruokaa, joka maistuu hyvältä.

Hyvää tekevää superruokaa

Fermentointi parantaa myös ruoan sulavuutta ja lisää ruokaa pilkkovia entsyymejä. Se parantaa ruoan ravintotiheyttä ja tuo suolistoa suojelevia bakteereita ja probiootteja kehoon.  

haluatko uuden kasviproteiinin ruokalistallesi?